hulp woning kopen

Taxatie, waar op letten?

Waarom een taxatie uitvoeren?

Allereerst is het natuurlijk van belang om te onderzoeken of u een huis kunt betalen, ga daarom van te voren met de hypotheek expert om tafel. Vervolgens is het zaak om te controleren of het huis ook echt het bedragt waard is wat er gevraagd wordt. Maar al te vaak wordt er ontdek dat woningen nog gebreken hebben die van invloed zijn op de waarde, stel hierover ook vragen want dit kan een verschil maken bij het onderhandelen in een later stadium.

De bouwkundige keuring

De staat van een woning controleren is een tijdrovend proces waar u vast en zeker een specialist voor moet inschakelen. Deze controleert bijvoorbeeld de vloeren, het dak, de wanden etc. Als er onvoorziene klussen zijn kom je er tijdens de bouwkundige keuring achter zodat je straks niet een kat in de zak koopt.

De historie van het huis

Naast de historie van het huis zelf, is de historie van de verkoop ook van belang. Hoe lang het huis al te koop staat is natuurlijk ook van invloed op de waarde. Hoe langer het al te koop staat, des te sneller is de verkoper bereid het van de hand te doen. Soms staat een huis al zo lang te koop dat je het ver onder de originele prijs kunt kopen.

Bepaal de waarde voor u zelf

De taxatie van een woning is noodzakelijk maar uiteindelijk is het belangrijkste dat u zelf weet hoe veel u voor een bepaalde woning over heeft, emotionele waarde kan hierbij ook een rol spelen.

Leave a Reply