Kosten en opbrengsten

aankoopmakelaar-klein

Kosten en opbrengsten van een aankoopmakelaar

Het belangrijkste argument om geen aankoopmakelaar in te schakelen zijn meestal de kosten. Toch is het inschakelen van een aankoopmakelaar een investering die zich terugverdient. Bijvoorbeeld omdat ik in onderhandelingen een lagere aankoopprijs voor je kan realiseren, en omdat je kosten op het gebied van problemen en gebreken aan het huis voorkomt, doordat dit van tevoren uitvoerig door mij onderzocht wordt.

Kosten van complete aankoopbegeleiding

In tegenstelling tot veel andere makelaars neem ik echt de tijd voor je gedurende het aankooptraject. En dat zie je terug in de service. Ik bied je het meest complete pakket. Dit is onder andere inclusief:

  • Woningopname
  • Data onderzoek
  • Bouwkundig onderzoek (optioneel)
  • Onderhandelingen
  • Juridische controle koopakte
  • Advies en begeleiding bij financiering
  • Laatste controle van de woning

Liever een resultaat afhankelijke beloning? Informeer naar de mogelijkheden!

Kosten aankoopmakelaar aftrekbaar?

De kosten van een aankoopmakelaar zijn niet aftrekbaar. Een goede aankoopmakelaar verdient zich op een andere manier terug, namelijk door de laagste aankoopprijs te realiseren. Als je de kosten voor de aankoopmakelaar niet uit eigen middelen betaalt maar meefinanciert, is de rente over dit deel van de lening wel aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Ook de kosten in verband met de financiering van de woning, zoals taxatiekosten, zijn direct aftrekbaar. Uiteraard kan ik je hierover adviseren.

Vrijblijvend contact

Wil je meer weten over mij, mijn diensten en tarieven? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking en laat mij je helpen bij de zoektocht naar jouw droomhuis. Voor telefonisch contact bel je naar 06 – 1049 4360 of vul het formulier in, je hoort dan zo spoedig mogelijk van mij.