woning markt

De veranderingen in de woningmarkt per 1 juli

Wanneer je op dit blog bent beland is de kans groot dat je binnenkort een nieuwe woning gaat kopen. Om u op de hoogte te houden van de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt delen we daarom ook nieuwsberichten. Hierbij vind je informatie over de veranderingen die vanaf deze maand (Juli 2015) doorgevoerd worden. Om het zo duidelijk mogelijk weer te geven hebben de de komende veranderingen puntsgewijs voor u op een rijtje gezet. de belangrijkste wijziging is de daling van het maximale bedrag dat er geleend mag worden onder de Nationale Hypotheek Garantie, daarnaast veranderd het belastingtarief voor veel verbouwingen aan de woning.

 

Verlaging van de NHG grens

Vanaf 1 juli 2015 mag er minder geleend worden voor de aankoop van een woning doordat het maximale leenbedrag van de Nationale Hypotheek Garantie zal dalen. De grens wordt verlaagd van 265 duizend naar 245 duizend waardoor minder mensen in aanmerking zullen komen voor de NHG.

 

Verhoging van het BTW tarief

Deze nieuwe belastingregel geldt voor de verbouwing en renovaties van een woning en daarom zou je er zeker rekening mee moeten houden als je een nieuwe woning aanschaft. De belasting is een tijd lang 6% geweest maar wordt nu verhoogd naar maar liefst 21% waardoor de kans groot is dat aannemers deze belasting zullen moeten doorberekenen aan de klant. Het belastingtarief van 21% geldt ook voor tuin aanleg en een ontwerp van een architect bijvoorbeeld. Voor zaken zoals schilderwerk en duurzame installaties blijft wel een laag belastingtarief van 6% gelden.

 

In gesprek over uw (nieuwe) woning?

Wilt u meer weten over de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt,  de waarde van uw woning of wilt u een nieuwe woning laten taxeren? Voor al deze vrijblijvende vragen kunt u gerust contact opnemen met Martijn van Aankoopmakelaar Noorderland!

Leave a Reply