keurmerken

Een aantrekkende woningmarkt

De woningmarkt is zoals u weet het afgelopen half jaar flink aangetrokken en er zit weer enige groei in, voor het eerst in jaren stijgen de prijzen van huizen weer in plaats van dat ze dalen. We zitten nou eenmaal in een woningmarkt waarin er meer kopers zijn dan aanbod. Als koper van een woning heeft dit een aantal gevolgen die we in dit bericht beschrijven.

Huizen snel verkocht

Het feit dat de woningmarkt weer aan het aantrekken is blijkt met name uit de snelheid waarmee huizen tegenwoordig verkocht worden, dit gaat gemiddeld wel een kwart sneller dan voorheen. Goed nieuws voor mensen die hun huis te kopen hebben maar iets minder goed nieuws voor mensen die een huis willen aankopen, de concurrentie neemt toe en als je op de voorste rij wil zitten moet je er vroeg bij zijn!

Bepaalde steden met name populair

De woningmarkt trekt in heel Nederland stukje bij beetje weer aan maar een paar grote steden springen we er uit, dit zien we ook als we naar het bezoek op onze website kijken, de pagina Aankoopmakelaar Leeuwarden en Aankoopmakelaar Zwolle zijn de meest populaire pagina’s buiten de pagina over Groningen waar we gevestigd zijn.In deze steden gaat het dan ook razendsnel als er een woning voor een goede prijs op de markt komt, het komt zelfs voor dat de woning binnen 1 dag verkocht is, iets wat een paar jaar geleden nog onmogelijk was!

Schakel snel een aankoopmakelaar

Omdat de aankoopmakelaar de ins en outs van de woningmarkt kent . Soms kan het zelf zo zijn dat de aankoopmakelaar een tip krijgt van een huis dat nog niet eens op de markt staat maar in de stille verkoop, hier zal je dan weinig concurrentie bij hebben en daarom kan je sneller je droomhuis vinden met hulp van een aankoopmakelaar.

Leave a Reply