buy house

Nieuwe woning? Koop slim met deze tips!

Het valt ons regelmatig op dat mensen die een nieuwe woning willen kopen, moeite hebben om duidelijk inzicht te krijgen in welke stappen ondernomen moeten worden. Daarom vindt u hier regelmatig blogs met tips en advies om dit in goede banen te leiden. Het is belangrijk dat, zodra u een huis op het oog hebt, een duidelijk stappenplan hebt wat u aan gaat houden. Steeds meer mensen kiezen er voor om het één en ander zelf te doen, bijvoorbeeld het taxeren of zoeken naar een woning. Toch kan het flink schelen als u hiervoor toch een specialist inschakelt.

De zoektocht strategisch beginnen

Omdat er veel verschillende aspecten zijn, is het handig om van te voren een lijstje op te stellen van de zaken die u bij langs moet lopen voordat u een gedegen keuze kunt maken. Zelf heb ik al veel mensen geholpen met het kopen van een nieuwe woning en daarom weet ik precies waar je op moet letten.

De woning bekijken en keuren

Nadat u een goed plan heeft opgesteld wordt het tijd om de woning eens beter onder de loep te nemen, is het bouwtechnisch allemaal in orde? Het is in Nederland verplicht om een bouwtechnische keuring te doen voordat u een huis koopt.

Het onderhandelen

Nadat alles goed blijkt te zijn, kan je overwegen om te onderhandelen over een prijs, we gaan natuurlijk niet zo maar de vraagprijs betalen. Om goed te onderhandelen raden we u aan om onze blogs regelmatig te volgen zodat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de woningmarkt.

Toch wat hulp nodig bij het onderhandelen of bij het hele traject van het aankopen van een nieuwe woning? Neem dan vandaag nog contact op met Aankoopmakelaar Noorderland!

Leave a Reply