Martijn-luring1

Huis bezichtigen? Schakel een aankoopmakelaar in!

Een aankoopmakelaar komt niet alleen van pas bij het onderhandelen over de woning, natuurlijk is dat een belangrijke taak maar het begint eigenlijk al bij het bezichtigen van een woning waar u interesse in heeft, ook hier kan de aankoopmakelaar van pas komen. Het belangrijkste bij de bizichtiging is dat u goed kunt kijken of het huis aan uw wensen voldoet, dit echter ook gelijk de gelegenheid waarbij u de woning kunt inspecteren om te kijken of alles inderdaad zo is zoals op papier wordt voorgesteld.

Alles goed inspecteren

Dat je een woning uitvoerig moet bezichtigen en onderzoeken hoeven we de meeste woning eigenaren en zoekers niet te vertellen maar veel mensen weten niet dat het zelfs verplicht is. Dit is de zogenaamde onderzoeksplicht waarmee bedoelt wordt dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderzoek. Aan de andere kant heeft de verkopende partij ook een plicht om eventuele grote schade en gevaarlijke dingen aan te geven van te voren. als er gebreken zijn die niet zijn opgevallen tijdens de bezichtiging kunt u er niet achteraf over klagen, daarom is het zaak om van te voren alles goed te onderzoeken.

Regionale kennis van de aankoopmakelaar

Een ander voordeel is de regionale kennis die een aankoopmakelaar uit de regio zal hebben. Bij Noorderland kunt u bijvoorbeeld terecht als u op zoek bent naar een woning in Leeuwarden of Groningen. Martijn is al tientallen jaren werkzaam in deze regio en weet daarom precies welke huizen voor hoeveel verkocht worden, zo kan je je nooit vergissen in de waarde van een woning, er kan ook eerst een gehele taxatie uitgevoerd worden.

Bent u er klaar voor?

Als u een woning gaat bezichtigen dan is het ook verstandig om je goed voor te bereiden. Print alle informatie over de woning uit en stel een checklist op om eventuele schade te herkennen. Maak ook een overzicht van de vragen die u eventueel wil stellen tijdens de bezichtiging.

Leave a Reply