kantoorgebouw

Duurzame kantoorhuisvesting is de sleutel tot succes

De consensus is tegenwoordig dat vastgoed meer dan alleen voor een gebouw staat. Het gaat bij vastgoed ook om het idee er achter, en nog meer om het gebruik van de gebouwen. Wat hiervan precies de invulling moet zijn is vaak een punt ter discussie.

 

Een goede relatie met de gebruiker van een kantoor

Aangezien het weer beter gaat met de economie, is het te verwachten dat ook de kantorenmarkt gaat veranderen. Het grote verschil met een aantal jaar geleden is dat gebruikers van gebouwen tegenwoordig massaal voor duurzaamheid kiezen. Hierdoor zijn de kosten voor huisvesting in het niet gevallen bij personeelskosten. Bij het zoeken naar huisvesting wordt vooral gekeken naar ondersteuning van bedrijfsprocessen en uitstraling. Duurzaamheid is daar een belangrijk onderdeel van.

 

Laat je inspireren over duurzaamheid

De vraag is alleen hoe duurzaamheid gefinancierd moet worden. Ook kun je je afvragen wat de voordelen nu voor de belegger zijn. Is er werkelijk meer rendement met duurzaam vastgoed, en zijn er ook risico’s te bespeuren? Om deze vragen te beantwoorden wordt daarom 14 april een evenement georganiseerd. Onder leiding van Gerben van Dijk (directeur van het Vastgoedjournaal Netwerk Platform) staat er een inspirerende dag op het programma met diverse sprekers en themasessies.

Leave a Reply