keurmerken

Het zorgfonds verstrekt hypotheekfinanciering

Goed nieuws voor mensen die werkzaam zijn of waren in de gezondheidsbranche. Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn gaat de komende jaren miljarden investeren via het bedrijf Attens hypotheken die in samenwerking met een andere partij de hypotheken gaat verstrekken. Deze hypotheek regeling wordt exclusief verstrekt aan leden van het zorgfonds. Het Zorg en Welzijn fond heeft in totaal 2,5 miljoen leden die gebruik kunnen gaan maken van deze regeling.

De investering

Volgens de voorlopige cijfers wordt er de komende drie jaren meer dan 5 miljard geïnvesteerd om er voor te zorgen dat er 3000 hypotheken per jaar kunnen worden verstrekt. Er wordt uitgegaan van een gemiddelde hypotheekwaarde van 200 duizend euro.

Het is eigenlijk best een vreemde stap van het zorgfonds omdat het in het verleden zelf ook nog wel eens met financiële problemen kampte. Het bedrijf ziet het echter echt als een belegging en investering in de toekomst, het is dan ook de bedoeling dat het uiteindelijk weer geld gaat opleveren naarmate de huizenmarkt weer beter op gang komt.

een andere reden is de politieke invloed op het zorgfonds. De overheid heeft het fonds de laatste jaren meerdere malen aangespoord om meer te investeren in de mogelijkheden om hypotheken te verstrekken.

Unieke mogelijkheid

De leden van het Zorg en Welzijn fonds hebben een unieke mogelijkheid door gebruik te maken van deze regeling. Nog niet eerder is er een hypotheekgarantie speciaal voor eigen leden vrijgegeven. Tot nu is dit ook niet eerder voor alleen hypotheken gedaan. Profiteer daarom snel en bel ook even uw aankoopmakelaar om uw hypotheek voor de nieuwe woning door te lichten.

Leave a Reply