Martijn-luring1

Mensen trekken naar de buitenwijken

Er is al een aantal jaar een trend gaande waarbij mensen steeds meer naar de buitenwijken van de stad verhuizen. In iets minder dan de helft van alle steden in Nederland wonen er minder mensen in de binnenstad dan een aantal jaar geleden. De enige uitzondering volgens dit onderzoek is toevallig de stad Groningen maar dat komt voornamelijk door het hoge aantal studenten dat in de stad zelf woont, dit aantal blijft ook elkaar jaar toenemen waardoor Groningen buiten deze trend valt. De cijfers in dit artikel zijn afkomstig van het kadaster die dit jaar alle inwonertallen van de 2000 grootste steden in Nederland heeft onderzocht.

Hoe is deze trend ontstaan?

Een belangrijke factor voor het ontstaan van deze ontwikkeling is het feit dat de meeste nieuwe huizen buiten de stad gebouwd worden, nieuwbouwwijken liggen dan ook doorgaans buiten de stad. Terwijl de omranding van de stad blijft groeien blijft de binnenstad natuurlijk even groot, tenzij er flats worden gebouwd komt er weinig woonruimte bij.

De bevolking krimpt in de binnenstad

Het feit dat er in verhouding steeds minder mensen in de binnenstad woont blijkt ook uit het onderzoek, de afgelopen jaren is het aantal inwoners in binnensteden gedaald van 9% naar 7%.

Naar de buitenwijk of het platteland?

Als je er nog niet helemaal uit bent dan kan je natuurlijk ook advies bij je aankoopmakelaar inwinnen! De makelaar is goed op de hoogte van de prijzen in de omgeving en weet daardoor uitstekend waar je het beste huis voor je geld kan kopen. Neem gerust eens contact op en geef je wensen door.

Leave a Reply