Woning Trends

Vastgoed trends voor 2015

Om u alvast een voorproefje te geven van het vastgoed nieuws in het komende jaar zijn we op zoek gegaan naar tekenen en signalen van de trends die we volgend jaar tegemoet gaan. Het zal voor u als woningzoekende geen geheim zijn dat de hele branche weer in de lift zit, er worden steeds meer woning verkocht ten opzichte van de voorgaande jaren. Dit komt door de lage rentes maar ook door buitenlanders die zich in Nederland vestigen. Neem de vastgoed trends van 2016 met ons onder de loep!

De verkopen nemen toe

Het zal geen geheim zijn dat er steeds weer meer woningen verkocht worden. Een paar jaar geleden zat de vastgoed branche nog in een flinke crisis maar in het komende jaar zitten we al bijna weer op het niveau van voor de crisis.

Profiteren van de lage rentes

De banken bieden lage rentes voor leningen aan en daardoor heb je ook weer meer kans op een hypotheek. De verwachting is dat dit niet heel lang zal voortduren en daarom kan je er nu mooi van profiteren.

Herbestemmen in plaats van nieuwbouw

Wat ook te merken is, is dat veel woningen niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen, vaak woningen die voor de jaren 70 gebouwd zijn. Naast verbouwen kiezen gemeentes er ook steeds vaker voor om de woningen de verplaatsen, daardoor is er ook geen nieuwbouw nodig.

Google veranderd de vastgoed branche

Ook zoekmachine giganten hebben invloed op de vastgoed branche, makelaars zijn hier steeds meer afhankelijk van voor hun klanten. Google veranderd bijvoorbeeld de lokale zoekresultaten, als je een makelaar in Groningen zoekt is de kans vanaf nu ook groter dat je die daadwerkelijk direct kan vinden.

Steeds meer expats

Expats zijn mensen die werken in Nederland en daardoor tijdelijk een woonruimte nodig hebben, meestal wordt er hierbij gekozen voor een huurwoning maar soms ook voor een koopwoning die eenvoudig weer doorverkocht kan worden.

Leave a Reply