onderhandelen

Onderhandeltips voor het aankopen van een woning

Als je op de website van Aankoopmakelaar Noorderland bent gekomen dan is dat waarschijnlijk omdat je binnenkort een nieuwe woning wil kopen. Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor het hele proces van het aankopen maar ook voor een deel. Het moet natuurlijk niet onderschat worden maar bij het onderhandelen kan het handig zijn om zelf het heft in handen te nemen, je weet zelf precies wat je wil en als je goed kan onderhandelen dan kan je het maximale er uit halen. Als je nog niet zo veel ervaring met het onderhandelen om grote bedragen hebt dan geven we je graag wat tips om op weg te komen.

De gunfactor is van belang

Bij het kopen van de woning kijk je natuurlijk vooral naar de cijfers maar het menselijke gevoel is ook van belang. Als de verkoper het jou meer gunt dan een ander dan kan dit van pas komen bij het onderhandelen.

Blijf altijd duidelijk en netjes

Bij onderhandelen kunnen de emoties nog wel eens hoog oplopen maar daar schiet je natuurlijk niet mee op, het roept alleen maar weerstand op. Zorg er daarom altijd voor dat je duidelijk spreekt in nette bewoordingen.

Neem van te voren een prijs in gedachten

Om te voorkomen dat je het budget overschrijdt is het handig om (eventueel met je partner) van te voren de een prijs in gedachten te nemen, of in ieder geval een range waar je binnen blijft.

Onderhandelen is een proces

Meestal kom je er niet bij het eerste telefoontje al uit over de prijs, soms kan het onderhandelen maandenlang duren maar dat moet je niet beïnvloeden om te veel te bepalen. Soms moet je vasthouden aan de prijs omdat je weet dat deze de waarde vertegenwoordigd.

Leave a Reply