verbouwing

Verhuizen of toch verbouwen?

Omdat de huidige woningmarkt nog veel heen en weer schommelt, komen woning eigenaren als snel voor een keuze te staan. Gaan we verhuizen of toch onze huidige woning verbouwen? Als je een goed huis hebt dan wil je er wellicht blijven woning maar dan moet het wel een stukje mooier natuurlijk. Als de begroting hiervoor al uit de hand loopt dan kan je alsnog kiezen voor de verkoop van je woning. Als je al in een gezellige buurt woont en je hebt het wel naar je zin dan raden we aan om eerst de verbouwing te overweging en later eventueel alsnog te verhuizen. Een verbouwing is bovendien nooit weggegooid geld want je voegt alleen maar waarde toe.

De plaats

Als je al een tijdje op dezelfde plek woont dan raak je vaak gehecht aan de locatie, veel mensen hebben dan ook een verwantschap aan de plek waar ze wonen. Hoewel sommige mensen niet meer tevreden zijn over hun woning kiezen ze er dan toch voor om te verbouwen in plaats van te verkopen. Locatie is super belangrijk voor je woning. Verhuizen betekend dan ook niet altijd dat je niet tevreden bent over de woning, soms moet je bijvoorbeeld voor je werk verhuizen naar een andere locatie.

De kosten van verbouwen

Hoewel verhuizen super veel tijd en geld kost is dat met verbouwen natuurlijk precies hetzelfde, als je voor dit dillemma staat is het daarom handig om eerst een overzicht te maken van de kosten die je tegemoet komen, je kan hierbij twee lijstjes maken zodat je tot een verstandige beslissing kan komen. Een lijstje voor de kosten die je bij een verbouwing zou maken en een lisjtje van de kosten die je zou hebben als je er voor kiest om te verhuizen naar een nieuwe locatie.

Leave a Reply