starterspakket

Steeds minder achterstand met hypotheken

Sinds jaar en dag is het al een grote ergernis van banken en financierders in de vastgoed wereld. De achterstanden van de hypotheekbetalingen lopen vaak zo hoog op dat het voor veel mensen niet meer te redden is. Toch zijn er positieve tekens aan de horizon. We krijgen namelijk het nieuws door dat er steeds minder mensen zijn die in de problemen komen door een achterstand in de hypotheek. Omdat we als aankoopmakelaar al het vastgoed nieuws naar buiten willen brengen wouden we u dit positieve nieuwsbericht ook niet onthouden.

Een kleine daling

Volgens cijfers van het bureau kredietregistratie zijn er dit jaar ongeveer 500 minder mensen die een achterstand hebben. Het totaal aantal mensen is nog altijd boven die honderdduizend dus het is echt een klein lichtpuntje maar dat wordt al gauw gevierd in de vastgoedbranche. Toch geeft de directeur van het BKR aan dat we nog niet te vroeg moeten juichen, we kunnen beter de cijfers van de komende jaren afwachten totdat er daadwerkelijk een trend te herkennen valt.

Ook andere schulden

Het vervelende is dat veel mensen naast een hypotheekachterstand ook andere schulden hebben waardoor het soms lang kan duren voordat mensen uit de problemen raakt. Het BKR berekende dat dit jaar maar liefst 2,3 miljoen mensen met één of meerdere schulden kampen. Een problematisch aantal waar wat aan gedaan moet worden.

Meer inzicht en hulp

De oplossing ligt volgens het BKR in het inzicht dat men heeft en de hulp die men krijgt bij het omgaan met schulden. Allereerst moet men een duidelijk plan opstellen hoeveel schulden er zijn en op wat voor termijn dit afbetaald kan worden. Dit kan bijvoorbeeld ook met een budget beheerder die op no cure no pay je helpt om je schulden over een paar jaar af te betalen.

Leave a Reply